Dlaczego warto kupować warzywa krojone?

Warzywa to źródło witamin, zdrowia na talerzu. Dzięki nim potrawy zyskują nie tylko smak, ale też wygląd, zapach. Warto zatem dołożyć starań, aby były one najwyższej jakości. Dobre jarzyny to sposób na stworzenie prawdziwych kulinarnych dzieł sztuki. Co jednak zrobić, jeśli nie mamy czasu ani możliwości na uprawę przydomową produktów ekologicznych? Czy rozwiązaniem mogą być warzywa krojone?

 

Na czym polega ekologiczna metoda uprawy roślin?

Ekologiczna uprawa warzyw i owoców opiera się na tradycyjnych metodach bez użycia sztucznych nawozów, czy też syntetycznych środków ochrony roślin. To co prawda może mieć delikatne przełożenie na nieco wyższe ceny płodów rolnych, ale  z naddatkiem rekompensuje to smak, walory odżywcze i wygląd warzyw i owoców. W przypadku jarzyn oddawanych do skupu duże znaczenie ma nie tylko sam sposób hodowli, ale też metody przechowywania warzyw. W naszej firmie stosujemy jedynie techniki mechaniczne, fizyczne i fermentacyjne, nie używamy żadnych sztucznych barwników, konserwantów, przeciwutleniaczy i stabilizatorów ani też nie dodajemy substancji powlekających, aby warzywa były „ładniejsze”. Naszym sprzymierzeńcem jest nowoczesna technologia. Zamykając pokrojone warzywa w folii próżniowej, sprawiamy, że nie tracą oni swoich wartości odżywczych, mogą być dłużej przechowywane bez utraty smaku i aromatu. Dzięki współpracy z lokalnymi rolnikami, którzy trzymają się procedur bezpiecznej i w 100% naturalnej produkcji jarzyn zapewniamy stale wysoką jakość produktów, bez względu na wielkość zamówionej partii towaru.

warzywa

Dlaczego warzywa krojone to dobry pomysł?

Zakup krojonych warzyw to oszczędność czasu i wygoda. Choć może nie są one zawsze piękne "jak z obrazka", z całą pewnością będą lepiej smakować od tych zakupionych z marketu, uprawianych z przeznaczeniem na skup masowy. Wybierając jarzyny krojone, inwestuje się z jednej strony we własne zdrowie, z drugiej strony wspiera się lokalny biznes. Płody rolne zakupione w sprawdzonym punkcie to gwarancja zakupu warzyw wolnych od pestycydów, pochodzących od tzw. czystego gospodarstwa.