Warzywa krojone

 

Warzywa krojone stanowią produkt gotowy do użycia – pozwalają na oszczędzenie nie tylko czasu, ale także pracy i energii potrzebnej do przyrządzania potraw. W VEGEPOL kroimy warzywa w plastry, słupki lub kostkę. Na życzenie klientów oferujemy także szatkowanie.

Warzywa gotowe do dalszej obróbki termicznej znajdujące się w naszym asortymencie to:

 

  • ziemniaki (duże lub drobne),
  • ogórki,
  • cebula (biała lub czerwona),
  • marchew,
  • buraki,
  • seler,
  • pietruszka.

marchewka pokrojona w kostkę słupki i plasterki

 

Warzywa gotowe to półprodukt, który przydatny jest w każdej kuchni – stanowi także doskonałe rozwiązanie dla gastronomii, firm cateringowych i hoteli. Warzywa po umyciu i obraniu zostają krojone na wybrany przez klienta kształt, a następnie pakowane w foliowe worki w sterylnych warunkach. Ich główną zaletą jest wygoda użytkowania – wybierając ten produkt, nie trzeba już zajmować się obieraniem i wycinaniem niejadalnych części warzyw.

Świeże, gotowe do spożycia warzywa to także dobra alternatywa dla niezdrowych przekąsek w ciągu dnia. Można chrupać je na surowo lub z lekkimi sosami. Przyspieszają też przygotowanie zdrowych zup, sosów i surówek.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty warzyw krojonych – jeśli zastanawiają się Państwo nad wprowadzeniem do swojej kuchni warzyw gotowych, polecamy zacząć od naszych wyjątkowych ogórków kiszonych pokrojonych w plasterki.

 

Czy warzywa krojone są zdrowe?

Zajmujemy się przetwórstwem warzyw od wielu lat. W naszym zakładzie wykorzystujemy najnowsze technologie, które pozwalają na zachowanie w świeżych warzywach jak największej ilości wartościowych witamin i minerałów. Ta zasada dotyczy także warzyw gotowych do dalszej obróbki termicznej – zamknięcie pokrojonych warzyw w folii próżniowej nie powoduje straty ich wartości odżywczej, a pozwala na wydłużenie czasu przechowywania ich, bez utraty jakości.

W naszej ofercie znajduję się także kapusta kiszona i warzywa obierane, które przed pakowaniem są myte, co pozwala ograniczyć zużycie wody.

ogórek kiszony

Seler naciowy