Nasza oferta

 

VEGEPOL jest od wielu lat wiodącym producentem kiszonek oraz polskich warzyw krojonych i obranych. Nasze produkty stanowią połączenie dobrej jakości żywności z tradycyjnymi i naturalnymi metodami przyrządzania, co gwarantuje ich niepowtarzalny smak. Procesy produkcji poddawane są kontroli technologicznej na każdy etapie, dzięki czemu możemy oferować naszym klientom wyroby najwyższej klasy.

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą VEGEPOL:

  • ogórki małosolne i miodowe, które pakujemy w wiaderka o pojemności 3-9 kg oraz ogórki kiszone zapakowane w folię 0,5-6 kg,
  • kapusta kiszona – pakowana w wiaderka 5-15 kg oraz w folię 0,5-6 kg,
  • obrane warzywa – pakowane w 5 kg folie próżniowe, 
  • warzywa krojone – pakowane w folie próżniowe o różnej gramaturze,
  • surówki – pakowane w kubeczki 400 g lub wiaderka 3 kg.

warzywa w drewnianej skrzynce

 

W naszej ofercie znajdują się warzywa pochodzące od lokalnych rolników i gospodarstw z terenu województwa łódzkiego. Do produkcji ogórków kiszonych wybieramy najlepsze odmiany ogórków gruntowych. Nasze sałatki powstają ze świeżych warzyw i aromatycznych marynat i zalew, dzięki czemu stanowią najlepszy dodatek do obiadu i potraw z grilla lub po prostu zdrową, niskokaloryczną i smaczną przekąskę w ciągu dnia. Obrane i pokrojone warzywa znacząco przyspieszają proces gotowania oraz przyrządzania potraw. Dzięki dostępnym różnym kształtom pokrojonych warzyw mają one szerokie zastosowanie. Kapusta kiszona obfita jest w witaminę C, przez co wzmacnia odporność organizmu – jest idealna do podawania na zimno, jak i przygotowania z niej farszów do wielu dań, między innymi cieszących się dużą popularnością w naszych kuchniach pierogów.

 

Warzywa obrane i surówki warzywne

Dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta przetwórstwa warzyw cieszyła się zainteresowaniem klientów, dlatego stale rozszerzamy nasz asortyment. Wśród produkowanych warzyw obranych, znajdują się:

  • cebula (biała lub czerwona),
  • marchew,
  • ziemniaki (duże lub drobne),
  • seler,
  • pietruszka,
  • buraki (gotowane, surowe lub szatkowane drobniej lub grubiej),
  • kapusta szatkowana (biała lub czerwona).

 

Na szeroki wybór surówek składają się pokrojone, świeże warzywa w marynacie, między innymi z :

 

  • z buraczków,
  • z ogórków kiszonych,
  • z białej kapusty: porowa oraz wiosenna,
  • z kapusty kiszonej,
  • z kapusty pekińskiej.