Nasza oferta

 

VEGEPOL jest od wielu lat wiodącym producentem kiszonek oraz polskich warzyw krojonych i obranych. Nasze produkty stanowią połączenie dobrej jakości żywności z tradycyjnymi i naturalnymi metodami przyrządzania, co gwarantuje ich niepowtarzalny smak. Procesy produkcji poddawane są kontroli technologicznej na każdy etapie, dzięki czemu możemy oferować naszym klientom wyroby najwyższej klasy.

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą VEGEPOL:

  • ogórki małosolne i miodowe, które pakujemy w wiaderka o pojemności 3-9 kg oraz ogórki kiszone zapakowane w folię 0,5-6 kg,
  • kapusta kiszona – pakowana w wiaderka 5-15 kg oraz w folię 0,5-6 kg,
  • obrane warzywa – pakowane w 5 kg folie próżniowe, 
  • warzywa krojone – pakowane w folie próżniowe o różnej gramaturze,
  • surówki – pakowane w kubeczki 400 g lub wiaderka 3 kg.

warzywa w drewnianej skrzynce

 

W naszej ofercie znajdują się warzywa pochodzące od lokalnych rolników i gospodarstw z terenu województwa łódzkiego. Do produkcji ogórków kiszonych wybieramy najlepsze odmiany ogórków gruntowych. Nasze sałatki powstają ze świeżych warzyw i aromatycznych marynat i zalew, dzięki czemu stanowią najlepszy dodatek do obiadu i potraw z grilla lub po prostu zdrową, niskokaloryczną i smaczną przekąskę w ciągu dnia. Obrane i pokrojone warzywa znacząco przyspieszają proces gotowania oraz przyrządzania potraw. Dzięki dostępnym różnym kształtom pokrojonych warzyw mają one szerokie zastosowanie. Kapusta kiszona obfita jest w witaminę C, przez co wzmacnia odporność organizmu – jest idealna do podawania na zimno, jak i przygotowania z niej farszów do wielu dań, między innymi cieszących się dużą popularnością w naszych kuchniach pierogów.

 

Tradycyjne ogórki kiszone i małosolne

Nieodłącznym składnikiem wielu dań tradycyjnej kuchni polskiej są ogórki kiszone i ogórki małosolne. Cenione ze względu na intensywny, charakterystyczny smak i przyjemną chrupkość, które są zasługą procesu kiszenia, nadającego ogórkom unikalnego aromatu i tekstury.

Kiszone ogórki są także bardzo zdrowe i bogate zwłaszcza w witaminę C, która wzmacnia układ odpornościowy i zapobiega infekcjom. Co więcej, ogórki kiszone i małosolne są niskokaloryczne, a zatem świetnie sprawdzą się w potrawach lekkostrawnych i dietetycznych.

 

Kiszonki z białej kapusty

Tradycyjne polskie kiszonki są doskonałym źródłem witamin, minerałów i błonnika, niezbędnego dla zdrowia układu pokarmowego i zachowania dobrej kondycji. Jednym z nieodłącznych przetworów rodzimej kuchni jest kiszona kapusta, która sprawdza się zarówno jako główny składnik surówek czy zup, jak i dodatek do dań jednogarnkowych i pieczonych mięs.

Z kapusty kiszonej VEGEPOL możesz z łatwością i w wygodny sposób przygotować ulubione potrawy, takie jak staropolski bigos, góralska kwaśnica czy świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. Jako eksperci w przetwórstwie warzyw i produkcji polskich kiszonek, polecamy nasze produkty także dla gastronomii, pakowane próżniowo lub w praktyczne duże pojemniki.

 

Warzywa obrane i surówki warzywne

Dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta przetwórstwa warzyw cieszyła się zainteresowaniem klientów, dlatego stale rozszerzamy nasz asortyment. Wśród produkowanych warzyw obranych, znajdują się:

  • cebula (biała lub czerwona),
  • marchew,
  • ziemniaki (duże lub drobne),
  • seler,
  • pietruszka,
  • buraki (gotowane, surowe lub szatkowane drobniej lub grubiej),
  • kapusta szatkowana (biała lub czerwona).

 

Na szeroki wybór surówek składają się pokrojone, świeże warzywa w marynacie, między innymi z :

 

  • z buraczków,
  • z ogórków kiszonych,
  • z białej kapusty: porowa oraz wiosenna,
  • z kapusty kiszonej,
  • z kapusty pekińskiej.

 

Gotowe warzywa dla gastronomii

Warzywa krojone i obrane, a także gotowe surówki i kiszonki VEGEPOL to doskonały wybór dla Twojej gastronomii. Mamy wieloletnie doświadczenie na rynku i współpracujemy wyłącznie z zaufanymi dostawcami. Nasze przetwory warzywne, zdrowe kiszonki i świeże surówki wybierają cenione restauracje i renomowani szefowie.