Nasza oferta
VEGEPOL jest od wielu lat wiodącym producentem kiszonek oraz polskich warzyw krojonych i obranych. Nasze produkty stanowią połączenie dobrej jakości żywności z tradycyjnymi i naturalnymi metodami przyrządzania, co gwarantuje ich niepowtarzalny smak. Procesy produkcji poddawane są kontroli technologicznej na każdy etapie, dzięki czemu możemy oferować naszym klientom wyroby najwyższej klasy.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą VEGEPOL:
- ogórki małosolne i miodowe, które pakujemy w wiaderka o pojemności 3-9 kg oraz ogórki kiszone zapakowane w folię 0,5-6 kg,
- kapusta kiszona – pakowana w wiaderka 5-15 kg oraz w folię 0,5-6 kg,
- obrane warzywa – pakowane w 5 kg folie próżniowe,
- warzywa krojone – pakowane w folie próżniowe o różnej gramaturze,
-
surówki – pakowane w kubeczki 400 g lub wiaderka 3 kg.
W naszej ofercie znajdują się warzywa pochodzące od lokalnych rolników i gospodarstw z terenu województwa łódzkiego. Do produkcji ogórków kiszonych wybieramy najlepsze odmiany ogórków gruntowych. Nasze sałatki powstają ze świeżych warzyw i aromatycznych marynat i zalew, dzięki czemu stanowią najlepszy dodatek do obiadu i potraw z grilla lub po prostu zdrową, niskokaloryczną i smaczną przekąskę w ciągu dnia. Obrane i pokrojone warzywa znacząco przyspieszają proces gotowania oraz przyrządzania potraw. Dzięki dostępnym różnym kształtom pokrojonych warzyw mają one szerokie zastosowanie. Kapusta kiszona obfita jest w witaminę C, przez co wzmacnia odporność organizmu – jest idealna do podawania na zimno, jak i przygotowania z niej farszów do wielu dań, między innymi cieszących się dużą popularnością w naszych kuchniach pierogów.
Warzywa obrane i surówki warzywne
Dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta przetwórstwa warzyw cieszyła się zainteresowaniem klientów, dlatego stale rozszerzamy nasz asortyment. Wśród produkowanych warzyw obranych, znajdują się:
- cebula (biała lub czerwona),
- marchew,
- ziemniaki (duże lub drobne),
- seler,
- pietruszka,
- buraki (gotowane, surowe lub szatkowane drobniej lub grubiej),
- kapusta szatkowana (biała lub czerwona).
Na szeroki wybór surówek składają się pokrojone, świeże warzywa w marynacie, między innymi z :
- z buraczków,
- z ogórków kiszonych,
- z białej kapusty: porowa oraz wiosenna,
- z kapusty kiszonej,
- z kapusty pekińskiej.