Ogórki kiszone
W naszej ofercie przetwórstwa warzyw znajdują się ogórki kiszone przygotowywane według tradycyjnej receptury. Do produkcji ogórków kiszonych nie używamy konserwantów. Jędrność i chrupkość naszych ogórków zapewnia doskonała zalewa, doprawiana wyłącznie naturalnymi przyprawami: koprem, chrzanem, aromatycznym liściem z drzewka owocowego oraz czosnkiem. Do naszych kiszonek wykorzystujemy ogórki gruntowe od sprawdzonych i certyfikowanych dostawców. W ofercie obranych warzyw posiadamy także ogórki pokrojone w plastry, słupki i kostkę oraz surówkę z ogórków kiszonych.
Ogórki kiszone nadają się do jedzenia na surowo, jako dodatek do potraw, stanowią także cenny składnik zup. Woda z ogórków kiszonych nadaje się do picia jako naturalny zdrowy koktajl pełen cennych witamin oraz dodawana jest do tak lubianej, kwaskowatej zupy ogórkowej.
Ogórki kiszone zawierają wiele cennych witamin, są niskokaloryczne, pomagają oczyszczać organizm z toksyn i regulują ciśnienie krwi. Oferujemy ogórki kiszone pakowane w folię (0,5-6 kg) lub wiaderka (3-9 kg). Własny transport produktów przyspiesza realizację złożonych zamówień i zapewnia, że dostawa odbywa się w odpowiednich warunkach.
Ogórki małosolne i miodowe
Poza produkcją ogórków kiszonych oferujemy także kapustę kiszoną, ogórki małosolne i miodowe. To smaczna alternatywa dla tradycyjnej kiszonki. Ogórki małosolne jednoznacznie zapowiadają nadchodzące lato, są lekkie i orzeźwiające dzięki delikatnej marynacie z dużą ilością koperku. Przygotowujemy je z drobniejszych odmian ogórków gruntowych. Z kolei ogórki miodowe stanowią doskonałe uzupełnienie do dań na ciepło i potraw z grilla, sprawdzą się także jako składnik wytrawnych śniadań – dodatek w postaci miodu nadaje im niepowtarzalny smak.