Blog
Jako rodzinna firma od lat zajmująca się przetwórstwem warzyw dla gastronomii i klientów indywidualnych mamy spore doświadczenie i wiedzę na temat właściwości kiszonek czy innych przetworów warzywnych oraz ich zastosowania w kuchni. W tym miejscu chcielibyśmy podzielić się z Wami tą wiedzą i zachęcić wszystkich do częstego sięgania po najwyższej jakości gotowe warzywa oraz surówki z kiszonek.
Równocześnie chcemy zachęcić Was także do poszukiwania nowych inspiracji kulinarnych i eksperymentowania z wykorzystaniem tradycyjnych, polskich ogórków kiszonych, zakwaszanej kapusty, buraczków ćwikłowych i innych przetworów warzywnych, które znamy z rodzinnych obiadów i domowych uroczystości.
Zapraszamy do śledzenia naszego bloga i polecamy wypróbowanie pomysłowych przepisów w codziennym gotowaniu z VEGEPOL!
Jak kiszonki wpływają na zdrowie człowieka?
Kiszonki są nie tylko bardzo smaczne, ale też zdrowe. Wpływają na metabolizm i są naturalnym probiotykiem. Ich ogromną zaletą jest fakt, że możemy je jeść praktycznie przez cały rok bez obawy o utratę ich wartości odżywczych oraz witamin. Jeśli nie mamy czasu na przyrządzenie własnych kiszonek można skorzystać z szerokiej oferty różnych kiszonek dostępnych w sklepach.

